Aikidokurssit Budoviikingeissä

Budoviikingeissä voit ilmoitautua mukaan 3 eri ryhmään:
1) Aikido budolajina (aikidon peruskurssi)
2) Aikido kuntoliikuntana
3) Aikido näkövammaisille.
Kaikkiin ryhmiin on alaikäraja 13v.

Budoviikingeissä kauden aloitusta edeltää aina näytös, jossa esitellään Judo, Iaido, Kobudo sekä Aikido. Näytöksen jälkeen näiden lajien kursseille voi ilmoittautua. Kurssit alkavat kahdesti vuodessa, vuoden vaihteessa ja elokuun alussa. Mitään etukäteistä osaamista budolajeista ei edellytetä.

Aikidossa käytetään valkoista harjoittelupukua. Harjoittelun voi aloittaa t-paidassa ja verkkareissa ja hankkia puvun kun huomaa, että haluaa jatkaa harjoittelua. Laadukas puku maksaa noin 50 € ja se kestää monta vuotta.

Aikidossa ei ole iän tai sukupuolen mukaan jaettuja ryhmiä eli kaikki harjoittelevat iloisesti keskenään. Tervetuloa uuden harrastuksen pariin!

Aikido budolajina
Aikidon peruskurssilla opetellaan pehmeä kaatuminen eli ‘ukemi’, lajikohtaista verryttelyä ja liikkumista, aikidon perustekniikoita sekä dojokäytöstä.

Peruskurssimaksu on 130 € sisältäen ensimmäisen vuoden jäsenmaksun kalenterivuoden loppuun asti. Tämän jälkeen harjoittelu maksaa 120 € vuodessa (vuoden 2016 hinta) .

Aikido kuntoliikuntana
Terveysliikuntaharjoittelussa emme tee ukemia (hallittu kaatuminen) ja jokaisen harjoittelijan yksilölliset tarpeet huomioidaan. Harjoittelu sopii erinomaisesti henkilölle, jolla on liikuntaa rajoittava esim. polvi- tai selkävamma. Terveysliikunta-aikidon harjoitusajat ovat tiistaisin ja sunnuntaisin muun aikidon ohessa.

Aikido näkövammaisille
Näkövammaisille suunnatussa harjoituksessa opetus tapahtuu puheen ja tuntoaistin avulla ja harjoittelu vastaavasti kuuloa ja tuntoaistia hyväksi käyttämällä.

Sekä kuntoliikunta- että näkövaimmaisaikidossa kiinnitettään erityishuomiota harjoittelun turvallisuuteen.