Onegai shimasu! Tervetuloa Vuosaaren Budoviikinkien aikidosivuille! Sivuilta löydät tietoa aikidosta, sen harjoittelusta Budoviikingeissä, sekä tulevista peruskursseista. Vuosaaren Budoviikingit on 40-vuotias budoseura ja Vuosaaren Viikingit ry:n alajaos. Aikidoa on seurassa harjoiteltu vuodesta 1980 alkaen ja seuran pääopettajana toimii Jukka Helminen shihan, 7. dan.

Budoviikingit nyt myös Facebookissa!

Mitä on Aikido?

Aikido on vanhaan japanilaiseen samurai-perinteeseen nojautuva traditio. Se sisältää mm. aseettomia (taijutsu) ja aseellisia tekniikoita kuten aikijo (sauvatekniikat) ja aikiken (miekkatekniikat) sekä kulttuuritietoa.

Aikido sopii kaiken ikäisille ja kokoisille ihmisille. Aikidon tekniikka perustuu vastustajan voiman hyväksikäyttöön, tasapainon horjuttamiseen ja pyöreään, spiraalinomaiseen liikkeeseen.

Lajin historiasta

Lajin perustaja oli Morihei Ueshiba (1883-1969) ja laji on siirtynyt nykyaikana isältä pojalle Japanissa Ueshiban suvussa. Aikidon nykyinen päämies Moriteru Ueshiba-sensei, on järjestyksessä 3. päämies lajissa suoraan alenevassa polvessa. Nykyinen aikido organisaatio Japanissa on perustettu 1948.

Suomeen laji saapui Ichimura-sensein toimesta vuonna 1970.

Budoviikinkien aikidolinjasta voit lukea lisää täältä.

Haluatko aloittaa aikidon?
Mukaan saa tulla koska vain! Ei ennakkovaatimuksia. Seuraamme ovat lämpimästi tervetulleita kaikki sukupuoleen tai liikuntataustaan katsomatta. Meillä ei järjestetä erillistä peruskurssia, mutta opettaja ja vanhemmat harjoittelijat auttavat sinut alkuun.

Seuran jäsenyydet Liitoissa ja yhdistyksissä

Vuosaaren Viikingit ry on jäsen mm seuraavissa:
1. Suomen Aikidoliitto ry
2. Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry

Suomen Aikidoliitto ry:n jäsenyydet:
Zaidan Hojin Aikikai (Aikikai Foundation)
European Aikido Federation (EKF)
International Aikido Federation (IAF)
Suomen Olympiakomitea

Aikikai organisaatio on Japanissa mm Japanin budoliiton jäsen (Nippon Budo Kyogikai).
International Aikido Federation on puolestaan GAISF:n  (Global Association of International Sports Federations). jäsen.