Harjoittelu

 Peruskurssia ei erikseen järjestetä vaan mukaan voi tulla lennosta milloin vain. Mukaan voi tulla kuka vain yli 13-vuotias: nainen tai mies, kunnosta riippumatta. Mukaan sisäliikuntavaatteet ja avoin mieli!  

Harjoittelumahdollisuudet Budoviikingeissä

Budoviikingeissä aikidoa voi harrastaa monipuolisesti. Aikidon luonteen vuoksi se sopii kaikille. Kautta aikojen Budoviikingeissä on harjoiteltu tavallisen aikidon lisäksi myös aikidoa kuntoliikuntana. Budoviikingeissä voivat treenata aikidoa myös näkövammaiset. Seura ei tarjoa tällä hetkellä junioriaikidoa, mutta 13 vuotta täyttäneet ovat lämpimästi tervetulleita seuraan.

Kauden aluissa järjestetään usein Avoimet ovet – harjoittelu, jossa voi tulla kokeilemaan aikidoa. Tämän jälkeen voi päättää jatkaako harjoittelua. Emme järjestä tällä hetkellä peruskursseja vaan mukaan voi tulla ilman mitään ennakkotaitovaatimuksia missä vaiheessa tahansa myös Avoimet ovet – harjoituksien ulkopuolelta. Opettaja ja vanhemmat harjoittelijat pitävät huolta että pääset mukaan helposti.

Aikidossa käytetään valkoista harjoittelupukua. Harjoittelun voi aloittaa t-paidassa ja verkkareissa ja hankkia puvun kun huomaa, että haluaa jatkaa harjoittelua. Laadukas puku maksaa noin 50 € ja se kestää monta vuotta.

Aikidossa ei ole iän tai sukupuolen mukaan jaettuja ryhmiä eli kaikki harjoittelevat iloisesti keskenään kuitenkin huomioiden jokaisen henkilökohtaiset rajoitteet ja taitotason. Tervetuloa uuden harrastuksen pariin!

Kun aloitat aikidon
Aikidotaipaleen alussa  opetellaan pehmeä kaatuminen eli ‘ukemi’, lajikohtaista verryttelyä ja liikkumista, aikidon perustekniikoita sekä dojokäytöstä.

Kaikki harjoittelevat omien kykyjen mukaan
Terveysliikuntaharjoittelussa
emme tee ukemia (hallittu kaatuminen) ja jokaisen harjoittelijan yksilölliset tarpeet huomioidaan. Harjoittelu sopii erinomaisesti henkilölle, jolla on liikuntaa rajoittava esim. polvi- tai selkävamma.

Aikidoa myös näkövammaisille
Näkövammaisille suunnatussa opetuksessa painottuu puheen, kuuloaistin ja tuntoaistin avulla tapahtuva harjoittelu.

Aikidoharjoituksissa kiinnitetään huomiota turvallisuuteen ja kehon kuntoa kehittävään ja ylläpitävään harjoitteluun.

Do-in
Seurassamme voit harjoitella myös Do-in:ä, josta löydät lisää tietoa täältä.

Katso Suomen Aikidoliiton ja Suomen Olympiakomitean vastuullisuus määritelmät.